nieuws

Collectiegebouw: het kleine zusje van de Markthal?

Afgelopen woensdag opende de Markthal in Rotterdam. De wereldpers, het Koninklijk Huis en duizenden Rotterdammers waren erbij. Het was een groot feest. Er werd gefluisterd dat het Collectiegebouw (van dezelfde architect als de Markthal) het volgende icoon voor Rotterdam gaat worden. Wij hopen het en denken het stiekem ook wel een beetje. Want Rotterdam kan niet genoeg iconen hebben (vindt ook het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen dat samen met Rotterdam partners zorgt voor al die pers en toeristen in de stad).

Gefeliciteerd Rotterdam en op naar het volgende icoon!

COllectiegebouw Mobiel Markthal 3

COllectiegebouw Mobiel Markthal 1

COllectiegebouw Mobiel Markthal 2

geplaatst: 02.10.14

Collectiegebouw in Nieuwsuur

Directeur Sjarel Ex van Museum Boijmans Van Beuningen vertelt in een reportage van Nieuwsuur kort over de wens voor het bouwen van het Collectiegebouw waar ook particuliere verzamelaars een ruimte kunnen huren en straks naast de collectie van Boijmans ook werken uit privé -Collecties mogelijk publiek toegankelijk worden. Bekijk de uitzending hier.

geplaatst: 02.10.14

Debat Arminius 30 september

Op 30 september vindt in Arminius een debat plaats tussen de voor- en tegenstanders van het Collectiegebouw. We willen de aanwezige Rotterdamse politici graag laten zien (en horen) dat er ook veel voorstanders van het Collectiegebouw zijn. Het zou jammer zijn als alleen de tegenstanders zich laten horen en zo een vertekend beeld geven over wat de rest van de Rotterdammers eigenlijk wil.

Kom ook naar het debat! Kijk op deze website voor meer informatie.

Arminus, congres- & debatcentrum
Museumpark 3
http://arminius.nu/

geplaatst: 23.09.14

Q&A met Stichting De Verre Bergen

Stichting De Verre Bergen heeft 15 miljoen euro gereserveerd om in plaats van een volledig gesloten depot (waar de Gemeente sowieso voor zorgt) een Collectiegebouw te realiseren voor Boijmans. Ofwel, dankzij de steun van deze goede stichting kan de Rotterdamse kunstcollectie openbaar gemaakt worden en kunnen de kluizen open. Dankzij deze gift krijgt Rotterdam er in 2017 hopelijk een wereldprimeur bij. Om alle feiten nog weer even op een rijtje te zetten, en verwarring te voorkomen, lees hier een Q&A met de stichting.

1. Waarom ondersteunt SDVB het Collectiegebouw?
Stichting De Verre Bergen zag met de noodzaak tot een nieuw depot een kans om de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen te ontsluiten voor het publiek.

2. Vindt SDVB het belangrijk dat Rotterdam er een nieuw icoon bij krijgt?
Ja, die plek verdient een icoon.

3. Wat gebeurt er met de bijdrage van de stichting?
De schenking vormt integraal onderdeel van het totale bouwbudget van het Collectiegebouw.

4. Wat krijgt de stichting voor de financiële steun?
De ruimte die ons ter beschikking komt te staan in het Collectiegebouw wordt, in overleg met het museum, geprogrammeerd door ofwel het museum zelf ofwel door de stichting. De programmering van deze ruimte wordt zodanig dat deze interessant is voor de bezoeker.

5. Blijft SDVB kantoor houden aan de Westersingel?
Stichting De Verre Bergen is zeer tevreden over haar kantoor aan de Westersingel, en zal geen kantoor gaan houden in het Collectiegebouw.

6. Hoe ziet de ruimte er uit die SDVB in het Collectiegebouw krijgt?
De ruimte bestaat grotendeels uit expositieruimte. Daarnaast is er nog een ontvangstruimte en een depot.

7. Waarom ken ik de stichting nog niet? Welke andere initiatieven worden gesteund?
Stichting De Verre Bergen ziet het als haar taak om met vernieuwende maatschappelijke initiatieven Rotterdam beter te maken. Graag nodigen we uit een kijkje te nemen op onze website voor meer informatie over onze stichting en de initiatieven die we ondersteunen.

geplaatst: 09.09.14

 • Steun het Collectiegebouw

 • Aanwinst voor de stad

 • Sjarel Ex, Winy Maas en anderen leggen in twee minuten uit waarom het Collectiegebouw zo'n mooi plan is.
 • Collectie-galerij

 • De nieuwste illustraties van het Collectiegebouw
 • In de stad

  Foto’s gemaakt door het Collectiegebouw promotieteam.

 • Volg ons op twitter

 • Partners

 • Vul uw emailadres in om in te schrijven op dit blog en meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

 • Recente berichten