nieuws

Alternatief Collectiegebouw door studenten

Het concept van het Collectiegebouw inspireert ook de architecten en bouwkundig ontwerpers van de toekomst. De Rotterdamse Academie van de Bouwkunst presenteert twee ontwerpen voor een Collectiegebouw van Museum Boijmans Van Beuningen in het Museumpark: een Collectiegebouw in het Voorportaal en een Collectiegebouw tussen de kantoorvilla’s aan de Westersingel.

In 2013 was in Museum Boijmans Van Beuningen een tentoonstelling te zien met schetsontwerpen voor het Collectiegebouw van vijf architectenbureaus. In deze internationale ontwerpwedstrijd is door de selectiecommissie gekozen voor het ontwerp van het Rotterdamse architectenbureau MVRDV.

geplaatst: 08.01.15

Poll over Rotterdamse nieuwbouwprojecten

Het Rotterdamse tijdschrift Vers Beton besteedt op hun website aandacht aan tien nieuwbouwprojecten in de stad en vraagt lezers om hun mening.
Het Collectiegebouw scoort met ruim 26% van de stemmen een prachtige eerste plaats!

Lees het artikel hier.

geplaatst: 16.12.14

De noodzaak van het openstellen van museumdepots

Vorige week in Trouw verscheen een artikel over de noodzaak van het openstellen van museumdepots. Momenteel is slechts vijf procent van de totale collectie van Nederlandse musea te zien in de museumzalen.
Het Collectiegebouw voorziet in de behoefte meer van de museumcollectie zichtbaar te maken: momenteel is in Museum Boijmans Van Beuningen circa 8% van de collectie te zien. Met gethematiseerde rondleidingen is bijna 100% van het Collectiegebouw te bezoeken en daarmee is 100% van de collectie van het museum zichtbaar.

Lees het artikel ‘Veel te veel onzichtbare kunst’ in Trouw (verschenen op 11 december 2014) hier.

 

geplaatst: 15.12.14

Collectiegebouw: het kleine zusje van de Markthal?

Afgelopen woensdag opende de Markthal in Rotterdam. De wereldpers, het Koninklijk Huis en duizenden Rotterdammers waren erbij. Het was een groot feest. Er werd gefluisterd dat het Collectiegebouw (van dezelfde architect als de Markthal) het volgende icoon voor Rotterdam gaat worden. Wij hopen het en denken het stiekem ook wel een beetje. Want Rotterdam kan niet genoeg iconen hebben (vindt ook het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen dat samen met Rotterdam partners zorgt voor al die pers en toeristen in de stad).

Gefeliciteerd Rotterdam en op naar het volgende icoon!

COllectiegebouw Mobiel Markthal 3

COllectiegebouw Mobiel Markthal 1

COllectiegebouw Mobiel Markthal 2

geplaatst: 02.10.14

 • Steun het Collectiegebouw

 • Museumnight photo

  museumnight photo
 • Aanwinst voor de stad

 • Sjarel Ex, Winy Maas en anderen leggen in twee minuten uit waarom het Collectiegebouw zo'n mooi plan is.
 • Collectie-galerij

 • De nieuwste illustraties van het Collectiegebouw
 • In de stad

  Foto’s gemaakt door het Collectiegebouw promotieteam.

 • Volg ons op twitter

 • Partners

 • Vul uw emailadres in om in te schrijven op dit blog en meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

 • Recente berichten