nieuws

Kom op de koffie – Open Dag Collectiegebouw

Na ruim 10 jaar van studie en overleg heeft B&W unaniem besloten dat het Collectiegebouw er komt. Uiteraard moet ook de gemeenteraad hierover nog een besluit nemen. Over een paar jaar hebben we in Rotterdam hopelijk een wereldprimeur: het eerste openbare depot ter wereld in een spectaculair gebouw. Rotterdammers met een hart voor kunst zijn blij.

We zijn nu vooral heel blij en dankbaar voor alle support van velen!

Vanaf zaterdag 25 april toont Museum Boijmans Van Beuningen het laatste ontwerp van MVRDV. Uiteraard zijn er ook mensen met aarzelingen en bezwaren. Dat kan niet anders bij zo’n revolutionair gebouw. Op diezelfde dag nodigen we iedereen uit – buurtbewoners, belangstellenden of museumgangers – voor koffie in het entreegebied van het museum. Van 11.00 tot 14 uur geeft directeur Sjarel Ex antwoord op alle vragen over het Collectiegebouw.

Kom in de Museumweek op zaterdag 25 april, van 11.00 tot 14.00 uur, op de koffie bij Museum Boijmans Van Beuningen en stel uw vragen.


Download collectiegebouw pdf

geplaatst: 18.04.15

Collectiegebouw een stap dichterbij!

Het College van Burgemeester en Wethouders van Rotterdam stemt unaniem in met het definitief ontwerp voor het Collectiegebouw, de wijziging van het bestemmingsplan en de benodigde lening. Dat betekent dat de ontwikkeling van het open depot voor Museum Boijmans Van Beuningen een stap dichterbij is! Om daadwerkelijk te kunnen gaan bouwen, moet de Rotterdamse gemeenteraad nog instemmen met de gevraagde wijziging van het bestemmingsplan en de lening van de bouwsom. Het definitieve besluit van de gemeenteraad wordt voor de zomer verwacht.

In het filmpje kunt u alvast ervaren hoe het Collectiegebouw in het Museumpark komt te staan.

geplaatst: 16.04.15

Collectiegebouw bij TEFAF

Op dit moment is de internationale antiek en kunstbeurs TEFAF Maastricht weer in volle gang. Boijmans presenteerde vorige week het Collectiegebouw aan de internationale pers en verzamelaars. Directeur Sjarel Ex gaf de keynote speech op het TEFAF Art Symposium ‘Private goes Public’ en ook het Collectiegebouwmobiel was aanwezig. De aanwezigen reageerden zeer enthousiast op de plannen.

02 Boijmans at TEFAF 2015 keynote speech Sjarel Ex Public Art Depot
Directeur Sjarel Ex tijdens TEFAF Art Symposium ‘Private goes Public’. Foto: TEFAF/Loraine Bodewes.

geplaatst: 16.03.15

Op de foto ‘met’ het Collectiegebouw

Afgelopen zaterdag 7 maart was Museumnacht010 in Rotterdam. Op de binnenplaats van Museum Boijmans Van Beuningen konden bezoekers zich laten fotograferen ‘met’ het Collectiegebouw. Via een greenscreen werden ze in een foto naast het Collectiegebouw gephotoshopt wat vele, leuke resultaten opleverde. Veel bezoekers hebben inmiddels hun foto gedownload.

Bent u ook op de foto geweest en heeft u deze nog niet opgehaald? Dat kan via deze website.

Collage Fotobooth def

geplaatst: 09.03.15

 • Steun het Collectiegebouw

 • Museumnacht foto’s

  museumnacht foto's
 • Aanwinst voor de stad

 • Sjarel Ex, Winy Maas en anderen leggen in twee minuten uit waarom het Collectiegebouw zo'n mooi plan is.
 • Collectie-galerij

 • De nieuwste illustraties van het Collectiegebouw
 • In de stad

  Foto’s gemaakt door het Collectiegebouw promotieteam.

 • Volg ons op twitter

 • Partners

 • Vul uw emailadres in om in te schrijven op dit blog en meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

 • Recente berichten