nieuws

Ontstaansgeschiedenis van de collectie van Boijmans

Benieuwd hoe het zit met de ontstaansgeschiedenis en de collectie van het museum? Wim T. Schippers legt het uit.

Bekijk hier het filmpje

geplaats: 26.07.14

Informatieavond Collectiegebouw voor omwonenden

Afgelopen week vond opnieuw een informatieavond over het Collectiegebouw plaats voor omwonenden en andere belanghebbenden. Zie hier de presentatie die Fokke Moerel van MVRDV gaf.

 

geplaats: 14.07.14

Groen Museumpark Rotterdam

Architect Winy Maas is samen met zijn team van MVRDV druk bezig met het Voorlopig Ontwerp van het Collectiegebouw. Hoe loopt de bezoeker door het gebouw? Hoe zit het met de weerspiegeling van het Collectiegebouw? Met festivalorganisatoren, omliggende kunstinstellingen en andere partijen wordt bekeken hoe het gebouw zo goed mogelijk op het grindterrein in het park ingepast kan worden.

Tegelijkertijd bekijkt de gemeente Rotterdam samen met een groep buurtbewoners hoe de buitenruimte van het Collectiegebouw kan worden verbeterd. Doel is het Museumpark Rotterdam vergroenen en verbinden. Binnenkort komt de groep opnieuw bij elkaar.

Het Stadsinitiatief ‘Groot Museumpark’ heeft het helaas niet gered naar de finale. De kunstenaars die ook tijdens de Museumnacht lieten zien hoe het park groen gemaakt kon worden, hadden mooie plannen voor het park rondom het Collectiegebouw.  Museum Boijmans Van Beuningen kijkt in ieder geval uit naar de komst van het Collectiegebouw in een mooi groen en cultureel Museumpark in het culturele hart van Rotterdam!

geplaats: 12.06.14

Making of Boijmans TV

In de ‘making of’ die afgelopen weekend op TV Rijnmond werd uitgezonden, zien we hoe de aflevering wordt gefilmd, vertellen de makers en acteurs (soms als personage, soms als zichzelf) over de storyline en uiten ze hun gedachten over het Collectiegebouw. Zoals in iedere aflevering van de televisiesoap wordt een homogene groep door het museum geleid. Dit keer zijn het geen nudisten of wielrenners, maar paragnosten die worden meegenomen naar het virtuele Collectiegebouw. Met ook in deze ‘making of’ een gastoptreden van Martin van Waardenberg!

geplaats: 27.05.14

  • Steun het Collectiegebouw

  • Aanwinst voor de stad

  • Sjarel Ex, Winy Maas en anderen leggen in twee minuten uit waarom het Collectiegebouw zo'n mooi plan is.
  • Collectie-galerij

  • De nieuwste illustraties van het Collectiegebouw
  • Volg ons op twitter

  • Partners

  • Vul uw emailadres in om in te schrijven op dit blog en meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

  • Recente berichten