nieuws

Boijmans in tweede DWDD Pop-Up Museum

Gisteravond werd in de uitzending van De Wereld Draait Door bekend gemaakt dat het succesvolle DWDD Pop-Up Museum een vervolg krijgt. Dit keer wordt ook gebruik gemaakt van de depots van Museum Boijmans Van Beuningen. Gastconservator Paul de Leeuw kiest een aantal schatten uit het depot van Boijmans en presenteert deze vanaf 29 januari 2016 in een van de zalen in het Allard Pierson Museum in Amsterdam. Zo kan straks – net als in het Collectiegebouw – een blik worden geworpen op de depotschatten.

DWDD Pop-Up Museum

 

geplaatst: 21.05.15

Besluitvorming door gemeenteraad

Het college van B&W nam kortgeleden besluiten over een Collectiegebouw voor Museum Boijmans Van Beuningen. Nu volgt de besluitvorming van de gemeenteraad.

Het college ging akkoord met het ontwerp en met een krediet voor de realisatie. Ook stemde het college in met wijziging van het bestemmingsplan Museumpark om de bouw daar mogelijk te maken.
Het voorwerk voor de raadsbesluiten gebeurt in de raadscommissie Bouwen, Wonen, Buitenruimte, samen met Zorg, Onderwijs, Cultuur en Sport.

Woensdag 27 mei is op het stadhuis een openbare hoorzitting. Op de agenda staat dan de reactie van het college op de schriftelijk ingediende zienswijzen van burgers en andere belanghebbenden. De griffie, die de raad ondersteunt, nodigt hen daarvoor uit. Woensdag 17 juni volgt in de commissie het politieke debat, ter voorbereiding op de raadsbehandeling. Deze commissievergadering is openbaar. U kunt deze ook thuis live (en na afloop van de vergadering) bekijken via http://rotterdam.raadsinformatie.nl.

Het is nog niet zeker wanneer de raad een besluit neemt. Dat kan op 7 en 9 juli zijn maar ook na de zomervakantie. Meer nieuws over de besluitvorming in de raad vindt u en op www.rotterdam.nl/collectiegebouw.

geplaatst: 11.05.15

Terugblik Open Dag Collectiegebouw

Op zaterdag 25 april nodigde Museum Boijmans Van Beuningen iedereen – buurtbewoners, belangstellenden of museumgangers – uit op de koffie te komen en vragen over het Collectiegebouw te stellen. Directeur Sjarel Ex en andere medewerkers gingen in gesprek met de aanwezigen en gaven antwoord. Ook was het Definitief Ontwerp van het Collectiegebouw te bewonderen in een presentatie met foto- en videomateriaal. Hieronder vindt u een impressie van deze dag.

geplaatst: 30.04.15

Bidbook Collectiegebouw

Onlangs brachten Museum Boijmans Van Beuningen, Stichting De Verre Bergen en Gemeente Rotterdam een publicatie uit met uitgebreide informatie over het Collectiegebouw. Dit bidbook bevat ook visualisaties waarmee een goed beeld van de inrichting van het Collectiegebouw wordt gegeven. Het bidbook is gemaakt voor de gemeenteraadsleden en college van b&w om hen een goede impressie te geven van het definitief ontwerp.

Het bidbook is niet te koop, maar wel te raadplegen in de presentatie van het definitief ontwerp in het museum en online.

Visualisaties: MVRDV i.s.m. Kosmann.dejong
Vormgeving: Thonik

geplaatst: 29.04.15

 • Steun het Collectiegebouw

 • Museumnacht foto’s

  museumnacht foto's
 • Aanwinst voor de stad

 • Sjarel Ex, Winy Maas en anderen leggen in twee minuten uit waarom het Collectiegebouw zo'n mooi plan is.
 • Collectie-galerij

 • De nieuwste illustraties van het Collectiegebouw
 • In de stad

  Foto’s gemaakt door het Collectiegebouw promotieteam.

 • Volg ons op twitter

 • Partners

 • Vul uw emailadres in om in te schrijven op dit blog en meldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

 • Recente berichten